Colour Of Life K

Disebalik setiap warna itu tersembunyi pelbagai maksud !!

1001 Alasan

Cam kat astro lak..macam-macam ade hehe..tapi nie cik tie nak certa pasal alasan macam-macam kite bagi tuk cover line kalau kite dah t'silap langkah tue hehe tak terkecuali cik tie la kan hik..hik.. Tapi certa nie pun bukan cik tie punya pun. cik tie terbaca dalam satu blog tue. Lupa dah nama blog apa klau ingat pun xmau la bgtaw gak hehe

Antara contoh alasan yang kerap kali kite bagi antaranya adalah :-

Lambat datang keje :
Alasan klise: jalan jem, kemalangan, hujan, anak sakit...

Bila rase malas nak buat sesuatu :
Alasan klise: Pening kepala, sakit perut, sistem down, mengantuk dll...

Biler nak tamatkan sesuatu perbualan yg membosankan : 
Alasan klise: Eh.. ak nak kuar jap. Ak lapar, nak g makan, lupa boss panggil, Jemur kain jap ek. Jap kuceng ak nak beranak...

Biler member ajak pegi masjid / ajak solat berjemaah :
Alasan klise: 
perempuan - Ak uzur la. Belom mandi hadas lagik. Esok la eyh, telekung ak baru basuh.
lelaki - Bro.. ak tak sihat la arini. Ko pegi dulu, japg ak sampai. Arini ak bz der, byk assignment nak kene setel nie (padahal dok rancak maen game)

Kalau tak siapkan assignment / kerja sekolah :
Alasan klise: Laptop problem la prof...  Sistem down la, Naper surat sampai lambat/ keluar lambat, Cikgu, mak sy suruh sy jage adik semalam. Bla bla bla...

Nie antara alasan2 yg slalu kiter bagi la... Haha! Maaf kalau ade yg terase... tp rasenye bende ni mmg terjadi pun. Haha!

Ak sendiri pun tak terkecuali memberi alasan bila tak update blog :P 
Lumrah manusia mencipta alasan.. tp biarlah alasan tu benar dan tanpa tujuan2 tertentu... 

Bawah nie ade contoh alasan bersurat... yang cute mungkin ^_^

Baca juga:

0 Readers ♥

.Assalamualaikum.
.Sila Tinggalkan Comment Anda Di Sini.
SATU pun jadi lah ! hehe.

Emoticon