Cikedut

Famous betul cikedut dua tiga menjak ni kan. 
Ciktie pun baru perasan sebab ada office mate beli dekat satu kedai makan area Taman Bendahara, Pengkalan Chepa ni. Kalau memang ciktie tak tau la. Ciktie ingatkan apalah cikedut ni. Kuih yang cam jemput-jemput ke hehe.. sekali dia pass botol. Melesat terus apa yang ciktie dibayangkan.


Rupanya cikdut ni sebenarnya puding dalam botol. Puding seduk a.k.a cikedut.
Ia ada banyak perisa sebenarnya. ada yang perisa Paddle Pop, Manggo, Strawberi, coklat dan macam-macam lagi la.

Harga untuk sebotol cikedut ni ciktie memang tak pasti. Tapi ada orang cakap kalau cikedut ni diisi dalam botol plastik, harganya Rm 4.00. Tapi kalau ianya guna botol kaca, harganya Rm 5.00.. Ciktie tak tau la kan.. 

No comments:

Post a Comment

.Assalamualaikum.
.Sila Tinggalkan Comment Anda Di Sini.
SATU pun jadi lah ! hehe.