Baung Dah Banjir

Apa certa ya banjir kat Kelantan sekarang ni?? Petang tadi dalam area kul 3 lebih camtu dengar kata kampung dah mula di masuki air dan baru je jap ni my mon gtau tinggal 1 anak tangga je lagi sebelum air banjir tu cecah lantai ruang depan. Bahagian belakang rumah dah di masuki air dah. Dengarnya handphone adik cik tie jatuh dalam air petang tadi so tak dapat la cik tie tau keadaan sebenar kat kampung sana tu huhu risaunya..

Air di hadapan rumah bapa saudara cik tie sebelum 8.30 malam

Camner cik tie nak balik ni. Tiket dah ambil... tapi jalan dah banyak tutup. Kota Bharu sendiri pun dah dinaiki air. Sepupu cik tie yang bertolak balik kb semalam pukul 10.. pukul 1 baru sampai rumah. Itupun bas ikut laluan negeri Terangganu. Laluan Gua Musang-Dabong-Kuala Krai tak boleh guna. Terpaksa guna laluan lain.

Bandar Kuala Krai

Apapun, semoga banjir yang melanda negeri Kelantan ni cepat surut dan keadaan kembali pulih. aamiin.



Kota Bharu
Kota Bharu


Depan Pantai Timur, Kota Bharu



** Alamat !! air dah masuk dalam rumah dah. **
Kesihannya my mon and my sis !!
Ya Allah, Tolonglah diorang semua.
Aamiin..

 
 



No comments:

Post a Comment

.Assalamualaikum.
.Sila Tinggalkan Comment Anda Di Sini.
SATU pun jadi lah ! hehe.