Banjir : Balik Kampung Sekarang

Tiket cik tie malam ni dah tapi air kat kb masih lagi naik walaupun ianya dah pelahan-lahan naik.Tadi dah coll kaunter bas tanya macamana tiket tu. Diorang bagitau mungkin akan beroperasi cam biasa malam nanti sebabnya dah 2 malam tak beroperasi. Diorang akan ikut laluan ke negeri Terengganu. Tapi kalau cik tie balik malam ni..mana cik tie nak menapak?? Rumah cik tie kat kampung dah dimasuki air. Ma gan adik cik tie pun pindah rumah bapa saudara kat sebelah tu. Tak kan la cik tie nak menapak kat sana lak, kan?? ishh..ish.. tak kena tu.


Tapi kalau diorang cancel perjalanan malam nanti ..diorang akan maklumkan kemudian. Then tiket tu cik tie dimaklumakan bahawa cik tie layak claim balik dalam tempoh tak ingat la pula berapa lama dari tarikh tiket tersebut. Kalau tak..kira burn je lah tiket cik tie tu nanti. Tapi yang kena burn tu tak adalah cik tie kisah sangat sebenarnya... risau kalau air banjir kat sana naik tu naik dan terus naik je huhu.. sedihnya tengok keadaan orang kampung cik tie tu. Tengok rumah lagi la tapi yang penting orangnya selamat dah cukup buat cik tie.

Gambar terakhir sebelum my mom and my sis berpindah ke rumah bapa saudara !!






2 comments:

  1. tinggi juga air tu kak aishah.. macam mana keadaan sekarang ni?

    ReplyDelete
  2. @ros_reeza dah surut dah. Datangnya ia tak tersambut, perginya ia meninggalkan lumpur huhu..

    ReplyDelete

.Assalamualaikum.
.Sila Tinggalkan Comment Anda Di Sini.
SATU pun jadi lah ! hehe.