Wedding for Nana, Pink and Lina

Alhamdulillah, bertemu lagi Jumaat minggu ke-3 bulan Mac 2014.
Dan hari ini adalah hari terakhir kerja tuk minggu ini sebelum bercuti seminggu kat kampung. 
InsyaAllah hari terakhir bulan ini, akan kembali bekerja cam biasa.

Cuti sekolah akan bermula esok hari sehinggalah hari Ahad, 30 hb ni (ulang tahun my sister). 
Cam biasa time-time cuti persekolahan ni memang banyak betul undangan kenduri kendara. Termasuklah undangan dari my cousin dan my sister (bongsu perempuan). Alhamdulillah, sekali serentak kenduri dari hari Sabtu 22 Mac hingga 25 Mac. Mengikut perancangan semua majlis bertandang ke rumah pihak lelaki diadakan selepas tarikh itu just tarikh berasaingan. Semoga semuanya berjalan lancar.

Ehhh lupa pula, sebenarnya my cousin yang kat depan rumah tu (kat kampung sana) dah selamat berkahwin Jumaat lepas. Sabtu, 22 Mac iaitu esok sebenarnya majlis bertandang di rumah pihak perempuan je tak silap. Alhamdulillah, selesai satu perkara. Dengar kata warna tema majlis diorang ni, pupple-kunig ! Wahhh mesti cantik ni nak-nak pengantin perempuan tu berkulit putih. Ohh ok..tak sabar tunggu majlis itu berlangsung tapi tah kan sempat tah kan tidak ingat nak balik gan officemate tapi kalau tak dapat kena keluar cari tiket juga la tengahari ni hmmm

My sister pula memilih tema pink-biru. Warna pink itu memang dah sebati dengannya ni. Mana-mana nak pink. pink pula nak comel..nak yang pinky..nak yang manis..tak main yang kusam tau hihi. Majlis ini dibuat untuk keluarga dan sahabat handai. Isnin-24 Mac 2014.

Just, my cousin kat Ketereh je yang belum diketahui warna temanya. Tapi dengar kata ianya dibuat besar-besaran. Mungkin juga, sebabnya dia yang pertama dan anak perempuan sulung mak saudara kat sana :) 
Selasa - 25 Mac 2014

Apapun, I'm happy for uols !!
selamat pengantin baru; dan 
semoga berpanjangan hingga ke akhir hayat.
aamin
 

 ** #prayMH370**
** tak sabar nak balik kampung**
*semua dah berkumpul di kampung but me .. sabar-sabar**



5 comments:

  1. semoga majlis berjalan dgn lancar... :)

    ReplyDelete
  2. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  3. Selamat pengantin baru untuk mereka :)

    ReplyDelete

.Assalamualaikum.
.Sila Tinggalkan Comment Anda Di Sini.
SATU pun jadi lah ! hehe.