Babysitter ??

Alhamdulillah, akhirnya selamat tiba. Selepas seminggu berada kat kampung dan seminggu juga bersua gan family, hari ini dengan rasminya kembali bertugas. 

Seminggu bercuti macam-macam story ada, pasal bengkel 3 hari 2 malam kat KB, raya korban gan cutinya. pengalaman menaiki kapal terbang dan yang terbaru semalm-jadi babysitter kepada anak my cousin tuk 1 hari semata-mata nak dapatkan balik beg yang ditumpangkan kepada adiknya. Hehe pelik je kan?? sebenarnya my cousin tu ada kelas..sementara menunggu adiknya sampai dari Kedah, tiada salahnya tengok-tengokkan anaknya berdua tu :)

Nasib baik gak budak-budak berdua tu tak banyak ragam. Kalau tak, poning la den yang tak pernah handle anak-anak kecil hihih mane nak reti ! Adik-adikku pun semua dah besar-besar panjang. Anak-anak buah lagi la tak ada. Beruntung betul sesape yang dah biasa gan kerenah anak-anak kecil ni. Dulu ada juga temankan seorang akak kat office nikat rumahnya masa encik abangnya outstation. Ingat dapatlah tolong tengokkan sorang anaknya tapi hihih tengok dia melayan kerenah anak-anaknya pun dah penat. 3 beradik, semua nakkan maknya je. Sampaikan nak makan, minum pun tak sempat..mandi lagi la. Baru duduk dah kena bangun balik.

tapi seriusly, rasanya yang menghilangkan semua kepenatan tu adalah wajah-wajah ceria si kecil comel tu. gan telatahnya yang menghibukan benar-benar menyejukkan hatiku :) Korang tak tau la kannnnnn

**jom solat dulu..jak lagi kena sambung kerja balik !!

 

No comments:

Post a Comment

.Assalamualaikum.
.Sila Tinggalkan Comment Anda Di Sini.
SATU pun jadi lah ! hehe.