Kuih Bakar Pn. Marini

 

Inilah kuih hasil air tangan dari salah seorang pegawai kat office. rajin betul dia memasak nak-nak dah ada dua orang anak ni. Anak-anak tu pun still kecil lagi. Tak dapat nak bayangkan camner gelagatnya time memasak tu gan nak layan kerenah anak-anak kecilnya lagi, nak tengok dapurnya lagi hehe mesti susah kan para ibu-ibu..

Sebenarnya picture kuih ini dah lama dalam simpanan, just tak sempat nak update kat sini. Tersimpan elok dalam hp baru sekarang nak update kat sini. nak kata lama tak juga kot hehe tapi nak dekat sebulan juga la, tak lambat lagi kan..kan.. 

Kuih bakar ini sebenarnya beliau bagi bulan puasa lepas. Special sangat tau !! Sebabnya orang lain tak dapat just for me..only me ehhh bukan-bukan tuk 2 orang je :) Sebenarnya bulan puasa a.k.a ramadhan memang seronok sangat kalau dapat berkongsi juadah berbuka nak-nak ianya dimasak sendiri oleh kita. Tapi memandangkan jarang sangat ke dapur hehe kita beli je yang siap, lebih mudah dan senang. Tinggal hulur je tapi tang rasanya tu yang akan timbul sikit kot lepas tu hihi

Tapi tuk membalas juadah berbuka ni, Daging Dendeng telah menjadi pilihan. Dan yang pasti ianya bukan dibeli tapi dimasak khas oleh orang johor. Resepinya mudah sangat cuma leceh sikit hehe next page certa pasal resepi Daging Dendeng okay..

1 comment:

.Assalamualaikum.
.Sila Tinggalkan Comment Anda Di Sini.
SATU pun jadi lah ! hehe.