Betul-betul jerebu

Beratnya rasa kepala, gan mata terasa berpinar. badan rasa letih..terasa mual pun ada. Dari semalam lagi terasa. tak sanggup rasanya nak redah jerebu yang melanda ibu kota sekarang ni. Penat sesangat rasanya. Esok dah exam..satu paper je lagi tapi apa pun tak belum lagi. hmmm..harap sangat dapat lepas :> inshaa Allah

Sana-sini dah dilanda jerebu. mata yang tak berapa nak sihat pun bertambah-tambah lagi la sakitnya. tambah lak gan kepala yang rasa cam nak je lentok hahaha...cuaca main peranan gak tau. tapi masalahnya kepala ni sikit ting tong la hari ni. Tengok cuaca kat luar ni penuh gan jerebu, gan bau asapnya lagi..sampai ke dalam office lak. Peritnya rasa !! Tapi alhamdulillah, nasib baik hari ini Chif belanja nasi ayam.Jimat belanja tuk tengahari. Mekasih chif, semoga bertambah-tambah murah rezekinya, aamin.

rasanya tiap-taip tahun mesti dilanda jerebu tapi...tahun ni lain sikit. Lagi teruk. Kalau kat ibu kota camni, kat Johor dan Melaka sana tah la camner pula. Semalam, bangun pagi satu rumah dah berbau asap. Ingatkan ada kebakaran tapi rupanya jerebu telah merebak sampai ke sini. 4, 5 kali gak la spray dalam rumah nak hilangkan bau asap tu. last sekali biar je..

Dalam keadaan jerebu tu gak, sempat lagi mengusha baju raya kat Carrefour @ AEON BIG. Cantik-cantik gak tapi tu la semalam pulusnya belum cukup. Hmmm...nak upload gambar suasana jerebu tak boleh lagi, USB cable lupa bawa. 


**tiap yang hidup pasti akan datang menemui Penciptanya**
Takziah kepada mak saudara  !!
Semoga tabah dan sabar menghadapinya





No comments:

Post a Comment

.Assalamualaikum.
.Sila Tinggalkan Comment Anda Di Sini.
SATU pun jadi lah ! hehe.