Bunga Tisu

Percubaan pertamaku menjadi juga rupanya. Cantik! Tak sangka ianya tak sesukar mane. Dah siap camni pun dah cantik Kalau kertas ianya itu berwarna lembut mesti lagi-lagi cantik kan. Nak-nak warna purple, kuning ataupun pink hehehe. Bunga ini baru lagi belajar kat office. Dalam sibuk buat 5S hari tu sempat curi masa menyelit selit masa tuk belajar bunga tisu ni sekejap.


Memang sekejap sangat la. Bunga ni testing je guna tisu. Sebenarnya nak guna kertas tebal sikit lak selepas ni. Apa tah ke namanya kertas crepe or lace tah la kalau tak silap hehe. Dah try cuba dah gan kertas tu. Lagi senang dan mudah nak buat..tak da la lambat sangat. Nampak kelopaknya pun real tapi ianya tak ada lah se'real' guna tisu. Tisu lebih lembut dan  kalau dah siap lagi cantik tapi ianya terlalu lembut dan kena berhati-hati masa nak tarik tuk hasilkan kelopaknya tu.


2 comments:

  1. meera pun pernah buat. baru2 je ni masa kakak meera tunang. tp meera buat bunga tisu mcm bunga rose punye^^ buat memang best. tp tak bole kasar2 sbb nanti tisu tu koyak :p ahaha

    ReplyDelete
  2. aha betul tu meera. bunga tisu ni xleh kasar2 nt die cpt koyak hehe sebenarnya da gak yang terkoyak tu tapi gunting je kelopak yang xjadi tu :)

    ReplyDelete

.Assalamualaikum.
.Sila Tinggalkan Comment Anda Di Sini.
SATU pun jadi lah ! hehe.