Hari Radio Sedunia

Hari ini dah 13 Februari 2013 bersamaan dengan hari Rabu. Bulan Islam hurm..hurm.. berapa yae 02 Rabiul Akhir 1434Hijrah. Betul tak? Cepat je kan masa berlalu, sedar tak sedar dah berada pada bulan Februari. Orang kata bulan orang berkasih sayang hahaha dari tadi asyik membilang hari je.

Dari pagi tadi, dimaklumkan oleh Radio Hot FM dimaklumkan bahawa hari ini adalah Hari Radio Sedunia.

Biasa dengar alunan bacaan al-quran mak pasang
Wahh.. Sebelum ini memang tak tau langsung radio pun ada harinya. Yang tahu sejak kecil lagi dah biasa mendengar radio. Tapi radio dulu-dulu mane ada radio canggih manggih cam sekarang. Setakat boleh dengar dan dapat channelnya, dah cukup. Tapi dulu channelnya tak ada la banyak cam sekarang. Yang kerap dengarnya pun adalah Manis FM dan Muzik FM

Sekarang macam-macam channel ada. Ikut kesesuaian dan mood tuk memilih dan mendengarnya. Banyak tak banyak fungsinya tetap sama untuk memberi info dan juga meningkatkan hubungan antara lembaga penyiaran. Betul tak?? belasah je la kalau tak betul nanti tolong betulkan yae. Apa pun Selamat Hari Radio kepada semua radio-radio di Malaysia.. tanpa ia huhuhu..boleh buntu juga, kan.


2 comments:

  1. Haha..ni mst kes fokus kjer smp tarikh pun ingt ek..hihi..anyway,same r dgn adie zaff..huhu..Erm,cik Ct Noraishah..jom join segmen nie....adie tag nama dah tau..hihi

    http://adiezaff.blogspot.com/2013/02/big-giveaway-by-cikgu-fizi-fizgraphic.html

    ReplyDelete
  2. hehe baru masuk kja dah membilang hari. insyallah, nanti saya join

    ReplyDelete

.Assalamualaikum.
.Sila Tinggalkan Comment Anda Di Sini.
SATU pun jadi lah ! hehe.