Ramadhan Muncul Lagi

HEHE..HEHE.. Rasanya masih tak terlambat lagi kot nk ucapkan SELAMAT BPUASA!!. Tapi hari ni dah masuk hari ke-8 kite semua berpuasa. Syukur alhamdulih di izin-Nya bertemu lagi kiterr gan bulan mulia ni and dapat lagi kitter berpuasa tahun nie. Cam tahun2 lepas gak, cik tie tak berpeluang lagi tuk sambut puasa gan family hehe..tapi bukan bermaksud tak berpeluang langsung tau hehe..insyallah peluang tue kan ade gak nanti just lambat skit je .. tak sabar rasa nak tunggu time tue. Kalau di ikutkan cik tie ni...nak je balik sambut puasa sebulan kat kg hehe (terang2 xdpt punya) hehe..bukan pa tak main la 1sehari dua. Penat beb..p blik je dh 1 hari, belum wat pa2 program lagi tue.. So dah alang2 nak balik tue biar berbaloi. 2 la jugak naper cik tie lama tak balik tapi sekli balik hehe..cik tie la juara hik..hik.. (bagi kategori org bujang je laaa).
Pa pun cik tie bersyukur sangat tahun nie. tak macam tahun lepas terpaksa berbuka sorang2 kat umah sewa tue. H.mate cik tie dalu asyik nak  berbuka gan pakwenya je (mayb tak nak keluarkan ongkosnya kot hik..hik..). Lagi pun sape la cik tie nie. so, nak tak nak terpaksa la kan huhu..waaaa..sedihnya bila ingat balik time tue tapi sekarang tak lagi semua sepakat  tuk berbuka kat umah. Jussst hujung minggu je la..sebabnya semua dah da program sendiri dan mesti ada yang balik kg..(mentang2 la kg diorag dekat waaa…waaa..)

Biasanya kalau dah petang2 tue dalam area 4 or 5 ptg  hehe..tak lain and tak bukan lagi dah time tuk beli orrr masak juadah berbuka. cik tie ni setakat nie lebih suka beli je. Main tunjuk2 g-tu hehe..bukan pa kalau nak masak 2 cam tak berbaloi je gan masa and barang2 semua tue. Tapi kalau dah NAK SANGAT2 tue masak gak la hehe.. Dah alang2 otw tue singgah je bazaar senang certa kan. w/pun rasanya tak ada la ssedap sangat tapi ok la dari tak rasa pa2. Tapi kalau kena yang TERRTUMPAH GARAM tue..hehe kena paham2 je la. Mayb tertukar bahan or memang jenis pemasin orangnya kot. So, kena banyak sabar la jangan sampai terlepas kata2 manis tue hik..hik..(tue la orangg suh masak tak nak..ambik ko!!). Masak2 gak, beli2 gak..jangan sampai tak termakan lak (cam cik tie nie la huhu) buat la ikut kemampuan. Cam ustaz kat tv tue bagitau DALAM KITA MENCARI REDHA ALLAH JANGAN SAMPAI KITA MENDAPAT KEMURKAAN-NYA lak.


Cam biasa kalau da masa terluang tu mseti nak TIDO kan? Hehe..pa yang di buat malam2 pun tah kan..nak kata solat terawih sampai 11 lebih tak da lak. rasanya tido pun cam biasa je kan tapi still nak tido lagi. Sib baik la tilam gan bantal tak di sediakan hehe.. kalau kena hari minggu lagi la mayb la tido tak bangun2 kot sebab berpuasa hik..hik..kalau tak tido mesti BERSEMBANG @ gOSIP, BERFESBUK tak PUN tenGOK tV @ wYG (yg nie cam cik tie laaa) hehe.. memang suka sangat tambah2 bil eltrik nie ++ lak kalau kat opiz (bil tak payah bayar hehe..) kalau dah  layan tue ambil masa berjam2. Last sekali semua kerja tak jalan hehe..mesti kelam kabut la pastuuu..

moral of the stroy :  jgn membazir masa, tenaga dan lisan anda!!

No comments:

Post a Comment

.Assalamualaikum.
.Sila Tinggalkan Comment Anda Di Sini.
SATU pun jadi lah ! hehe.