Colour Of Life K

Disebalik setiap warna itu tersembunyi pelbagai maksud !!

Tutorial Blog Masukkan widget Live Traffic Feed

Yeaaa..akhirnya dapat juga ciktie masukkan widget Live Traffic Feed dalam ni. Dah lama cuba masukkan tapi hari ni baru dapat. Alhamdulillah !! Berkat hari jumaat kot kan hikhik. Sabar je lahhh sebenarnya dulu² dah buat..dah jadi dah pun tapi tah camne memandai je tangan ni pergi delete 😧😧

Live Traffic Feed

Ok, kat sini ciktie nak share cara ciktie masukkan widget ni tadi. Bukan apa senang nak rujuk kalau apa² jadi kan..

Langkah 1 
Masuk http://feedjit.com/ 
> Pilih warna, saiz lebar dan bil.yang ingin dipaparkan > Blogger Blog > Go! 
Live Traffic Feed 

Langkah 2 
Copy kod Html/JavaScript
> Pilih Step 2: Click here to install Feedjit now that you're signed in 
Live Traffic Feed 

Langkah 3 
Edit Kandungan > Paste kod Html/JavaScript dalam kotak tu > Tambah Widget
Live Traffic Feed

Baca juga:

6 Readers ♥

avatar

Nanti boleh la saya refer sini...hihi

Balas delete
avatar

amboi rajin dia share tutorial. uyul da lama pasang.
Uyul Rosli | Blonolog Blogger Picisan

Balas delete
avatar

dah lama keluarkan dan masukkan dan keluarkan widget ni..hehe

Balas delete
avatar

hehe..sebelum ni dah pasang pastu dah buang hikhik

Balas delete
avatar

hikhik... sama la ni mood nak pasang balik dah

Balas delete

.Assalamualaikum.
.Sila Tinggalkan Comment Anda Di Sini.
SATU pun jadi lah ! hehe.

Emoticon