Tips Sedapkan Acuan Kastad

Dah boleh makan dah hikhik

Sukatan gula untuk tepung kastad

Ni kali ke-2 ciktie buat puding ni dalam minggu ni je. Gara² terbuat dan bawa mai office hari tu. Lupa nak tinggalkan sikit kat rumah hari tu. Tapi sebenarnya bukan lupa..memang pisah tak moh tinggalkan hehe.

Sukatan gula untuk tepung kastad

Biasa buat kat rumah tiada sambutan dari si pemakan. So, angkut mai office je lahh mudah πŸ˜†πŸ˜† Kali ni ciktie buat khas untuk mak buyong sorang ni #hantumakan Kesian dia buka peti ais itu buka peti ais ini, tercari-cari bila dapat tau ciktie buat puding ni hari tu. Semoga berpuas hati la ya cumaaa kali ni ciktie terpaksa kurangkan sikit gulanya tu.

Sukatan gula untuk tepung kastad

Resepi puding ni ciktie pernah share kat blog ni sebelum ni. Klik
https://colouroflifek.blogspot.my/2013/09/puding-triffle.html?m=1 tuk tengok resepinya ya.

Sebelum itu ciktie nak share 1 tips ni. Tips untuk pastikan acuan kastad tu sedap. Alahhhh tips untuk sukatan gula untuk tepung kastad sebenarnya. Tiada la tahap kemanisannya tu terlampau manis atau terlampau tawar sangat. Sesedap rasa je gitu πŸ˜€πŸ˜€

Tips
Berapa bil sudu kastad yang digunakan = bil sudu gula yang akan digunakan 
Sebagai contoh
Kalau 6 sudu kastad yang kita gunakan bersamaan dengan 6 sudu gula






2 comments:

  1. Sedapnya ...kena buat ni..anak sy selalu buka peti cari agar agar dia..ekekeke

    ReplyDelete
    Replies
    1. Cubalah..pasti tak mengecewakan πŸ˜€πŸ˜€

      Delete

.Assalamualaikum.
.Sila Tinggalkan Comment Anda Di Sini.
SATU pun jadi lah ! hehe.