Colour Of Life K

Disebalik setiap warna itu tersembunyi pelbagai maksud !!

Jom balik kampung

Jalan² dalam bandar Kota Bharu ni dah mula jammed dah ! Warga kota terutamanya para perantau nampaknya dah mula beransur-ansur pulang. Lebaran bakal menjelma tak sampai seminggu je lagi. Cepatnya masa berlalu, ramadhan 1438H bakal meninggalkan kita dah. Semoga segala amal yang kita kerjakan mendapat keberkatan dari-Nya. In shaa Allah, amiin..

Ehh raya kat mana tahun ni? Oo rumah mertua dulu ya sebelum balik kampung. Tak mengapalah in shaa Allah mana² sama je. Janji dapat bersama insan tersayang kan. Saling tolak ansur tu penting dalam menjaga hubungan pasangan kan :)

Tapi bagi ciktie yang bujang ni mestilah beraya kat kampung ni haa..biasalah beraya gan family. Lebih seronok ! Lebih meriah gitu. Selain dapat eratkan hubungan dapat juga jumpa saudara, sepupu-sepapat yang dah lama tak jumpa tu. Sesekali jumpa tu memang cukup riuh la.. Yalah masa² camni la kalau boleh jumpa pun. Kalau tak memasing asyik sibuk je. Seorang di utara, seorang di selatan, timur, barat.. ada juga yang merantau nun jauh kat Sabah.

Bila dah jumpa ramai² camtu, mulalah nak snap gambar. Guna hp memang la boleh cuma tengah² seronok snap gambar tu karang hang pulak ! Lagi satu time nak caj tu hikhik..faham² la kalau dah ramai² tu kan. So, sebelum balik beraya tu kenalah pastikan barang² ni dibawa sama selain baju, dan tudung raya. Tapi kalau tiada tu sempat lagi la nak shopping last minute ni. Di lazada semua ada ! Rembat aje mana² yang berkenaan ok. Potongan harga sehingga 90 % sempena Marhaban Ya Ramadhan dan Riang Raya Sale (19 Mei hingga 30 Jun 2017) masih lagi berlangsung. Barulah raya lebih meriah.

Powerbank

Yang ni memang amat-amat diperlukan,  kembar phone !!  Dimana saja kena bawa. Senang nak caj hp terutamanya bila nak berkunjung ke rumah saudara mara tu. Phone low terus je caj. tiada lagi alasan batri off

Kamera

Bila musim perayaan camni kamera memang diperlukan. bukan musim raya je sebenarnya ia diperlukan tapi bila-bila masa terutamanya masa nak keluar bersiar-siar tu. Snap gambar banyak-banyak, print tu nanti-nanti pun boleh :)


Wireless Charger 


Dah lama ciktie berkenan Wireless Charger camni. Nak caj phone kat bilik pun rasanya lebih mudah dan senang. 




Baca juga:

2 Readers ♥

avatar

semua wajib ada ni masa raya. Kalau hambar raya katanya :)

Balas delete

.Assalamualaikum.
.Sila Tinggalkan Comment Anda Di Sini.
SATU pun jadi lah ! hehe.

Emoticon