Colouroflifek

Selamat Hari Raya Aidilfitri Maaf Zahir Batin | Hari ni dah 5 syawal !! Dah kena masuk kerja cam biasa dah. Rutin harian sebelum ramadhan dah kembali semula dah. hmm..hmmm pinjam ayat sing chan jak tiada lagi istilah boleh balik awal dah :( hikhik kerja tetap kerja okay. Walaupun hari ni dah 5 syawal, tak terlambat lagi kan nak ucapkan Selamat Hari Raya Aidilfitri Maaf Zahir Batin. Maafkan segala kesalahan dan khilaf yang terbuat segaja atau tak ya. Kosong-kosong ek. Maaflah sebelum ini tak sempat nak ucapkan. 

Bagi mereka yang dah mula bekerja hari ini #camciktie ataupun semalam takpun kemarin selamat bekerja. Kalau ada open house tu jangan lupa pergi tau :) Bagi mereka-mereka yang bakal memulakan perjalanan jauh atau dekat semoga dipermudahkan dan selamat sampai ke destinasi yang dituju. Aamiin. Dan bagi mereka yang masih lagi bercuti tu selamat bercuti ya. Cuti persekolahan masih lagi berbaki sehari dua je lagi tu.





Mood raya dah !! Lagi 2 hari je lagi ni tinggal. Walaupun mood raya dah datang ramadhan jangan dilupa. Walaupun baju raya belum tentu lagi ada yang penting raya tetap raya. Office pun dah siap berhias dah. Lagu raya pun dari memula masuk office lagi asyik diputarkan tak berhenti-henti lagi ni hikhik memang mood raya betul dah ni. Esok last kerja sebelum menyambut kedatangan syawal - Ahad ni. In shaa Allah lepas raya nanti kita jumpa balik.

Sebelum tu meh layan lagu raya ni dulu. Best juga lagu raya ni

Lagu : Lebaran Terindah
Oleh : Wany, Ernie, Wani, Shamim , Tajul & Haqiem

Selamat Hari Raya
Kami ucapkan pada semua
Selamat Hari Raya
Mari Meraikan bersama

|O|Dipagi Hari lebaran yang suci
|H|Mensyukuri Segala nikmat ilahi
|L |Jangan disimpan sengketa semalam
|I |Agar kita diberkati rahmat tuhan

|R |
|I |Pada yang jauh di rantauan

|K|Pulanglah Dikau ke kampung halaman

|. |Meraikan bersama-sama
|C|Hari Lebaran yang terindah

|O|
|M|Selamat Hari raya
Kami Ucapkan pada semua

Bersalam-salaman
Bermaaf-maafan 
Agar tiada luka yang tersimpan
Bertandang-tandangan
Busana indah 
adat kita jangan dilupakan

Pada yang jauh di rantauan
Pulanglah dikau ke kampung halaman
Meraikan bersama-sama
Hari lebaran yang terindah

Selamat Hari Raya
Mari meraikan bersama





Adik Aidil dan Nas Beatbox lagu Aishah sehingga menjadi viral !!  Seronok pula tengok aksi diorang ni. Suara pun boleh tahan..cuba juga cari video yang clear sikit tapi rasanya yang  ni la ok sikit kot. Mula-mula dengar lagu ni  dekat FB ada  kawan tag kat situ. Dah banyak hari dah sebenarnya dia tag tapi asyik tak sempat nak dengar tup-tup hari tu terasa cam nak dengar tapiii hmmm cam tah la. .senang certa rasa cam kureng sikit la bang.  Lagu  dah best dah cuma tah !! Jangan marah ya.. teringin juga nak dengar Angah Razif guitarist band tu bawakan lagu ni. lepas baca juga komen-komen dekat video tu. Tak mengapalah nanti lepas-lepas ni ciktie kongsikan nyanyian asal band tu ya. sementara ni meh layan  lagu  yang  dah diviralkan oleh 2 adik ni dah. Pandai  diorang ni kan.  



Tajuk : Aishah
Persembahan : Adik Aidil dan Nas 

Mula Mula Mula Ku Happy
Tiba-Tiba Dia Sakitkan Hatiku
Tak Apalah Terima Kasihlah Jadi Kekasihku

Satu Dua Tiga Ku Cintamu
Kau Hanya Satu Menjadi Kekasihku
Berjanjilah Padaku Sayangku Kau Akan Setia

Aisyah Jangan Ragu-Ragu Dengan Cinta Ini
Jangan Ragu-Ragu Ku Jadi Kekasihmu
Percaya Kepadaku, Ku Akan Jadi Yang Terbaik Untuk Cintamu

Aishah Aku Sayang Kamu, Aku Rindu Kamu
Tidur Malam Senantiasa Mimpikan Kamu
Kau Hanya Milikku Untuk Selamanya, Aku Sayang Aku Rindu Aku Cintamu

Mula Mula Mula Ku Happy, Tiba-Tiba Dia Sakitkan Hatiku
Tak Apalah Terima Kasihlah Jadi Kekasihku
Satu Dua Tiga Ku Cintamu, Kau Hanya Satu Menjadi Kekasihku
Berjanjilah Padaku Sayangku Kau Akan Setia

Aishah Jangan Ragu-Ragu Dengan Cinta Ini, Jangan Ragu-Ragu Ku Jadi Kekasihmu
Percaya Kepadaku, Ku Akan Jadi Yang Terbaik Untuk Cintamu
Aishah Aku Sayang Kamu, Aku Rindu Kamu, Tidur Malamku Senantiasa Mimpikan Kamu
Kau Hanya Milikku Untuk Selamanya

Aishah Jangan Ragu-Ragu Dengan Cinta Ini, Jangan Ragu-Ragu Ku Jadi Kekasihmu
Percaya Kepadaku, Ku Akan Jadi Yang Terbaik Untuk Cintamu
Aishah Aku Sayang Kamu, Aku Rindu Kamu, Tidur Malamku Senantiasa Mimpikan Kamu
Kau Hanya Milikku Untuk Selamanya, Aku Sayang Aku Rindu Aku Cintamu

Aku Sayang Aku Rindu Aku Cintamu





Jalan² dalam bandar Kota Bharu ni dah mula jammed dah ! Warga kota terutamanya para perantau nampaknya dah mula beransur-ansur pulang. Lebaran bakal menjelma tak sampai seminggu je lagi. Cepatnya masa berlalu, ramadhan 1438H bakal meninggalkan kita dah. Semoga segala amal yang kita kerjakan mendapat keberkatan dari-Nya. In shaa Allah, amiin..

Ehh raya kat mana tahun ni? Oo rumah mertua dulu ya sebelum balik kampung. Tak mengapalah in shaa Allah mana² sama je. Janji dapat bersama insan tersayang kan. Saling tolak ansur tu penting dalam menjaga hubungan pasangan kan :)

Tapi bagi ciktie yang bujang ni mestilah beraya kat kampung ni haa..biasalah beraya gan family. Lebih seronok ! Lebih meriah gitu. Selain dapat eratkan hubungan dapat juga jumpa saudara, sepupu-sepapat yang dah lama tak jumpa tu. Sesekali jumpa tu memang cukup riuh la.. Yalah masa² camni la kalau boleh jumpa pun. Kalau tak memasing asyik sibuk je. Seorang di utara, seorang di selatan, timur, barat.. ada juga yang merantau nun jauh kat Sabah.

Bila dah jumpa ramai² camtu, mulalah nak snap gambar. Guna hp memang la boleh cuma tengah² seronok snap gambar tu karang hang pulak ! Lagi satu time nak caj tu hikhik..faham² la kalau dah ramai² tu kan. So, sebelum balik beraya tu kenalah pastikan barang² ni dibawa sama selain baju, dan tudung raya. Tapi kalau tiada tu sempat lagi la nak shopping last minute ni. Di lazada semua ada ! Rembat aje mana² yang berkenaan ok. Potongan harga sehingga 90 % sempena Marhaban Ya Ramadhan dan Riang Raya Sale (19 Mei hingga 30 Jun 2017) masih lagi berlangsung. Barulah raya lebih meriah.

Powerbank

Yang ni memang amat-amat diperlukan,  kembar phone !!  Dimana saja kena bawa. Senang nak caj hp terutamanya bila nak berkunjung ke rumah saudara mara tu. Phone low terus je caj. tiada lagi alasan batri off

Kamera

Bila musim perayaan camni kamera memang diperlukan. bukan musim raya je sebenarnya ia diperlukan tapi bila-bila masa terutamanya masa nak keluar bersiar-siar tu. Snap gambar banyak-banyak, print tu nanti-nanti pun boleh :)


Wireless Charger 


Dah lama ciktie berkenan Wireless Charger camni. Nak caj phone kat bilik pun rasanya lebih mudah dan senang. 




Jom balik kampung

by on 11:41
Jalan² dalam bandar Kota Bharu ni dah mula jammed dah ! Warga kota terutamanya para perantau nampaknya dah mula beransur-ansur pulang. Leb...

Username SGShop | ciktie
Id Blog | Cik Tie
  Facebook |  Ct Noraishah
Instagram | @aai.shah





Sinopsis

Mengisahkan Yuhanis yang terpaksa tebalkan muka merayu supaya abang tunangnya - Saiful Mizan mengawininya gara² tunangnya, Saiful Nizam enggan menikahinya. Semuanya berlaku sehari sebelum majlis perkahwinannya bagi mengelakkan maruah keluarga tercemar.

Perkahwinan itu akhirnya berjalan lancar juga tetapi bersyarat. Syarat yang dikenakan akhirnya memakan diri apabila akhirnya Mizan terpaut hati pada Yuhanis gara² sifat penyabar dan patuh padanya walaupun tidak dilayan selayaknya. Kepulangan bekas tunang Yuhanis dan kemunculan semula bekas isteri Mizan merebut kembali cinta mereka mengoyahkan kebahagian yang mula dikecapi. Ditambah pula api cemburu Mizan sedikit sebanyak menyemarakkan badai apabila perkahwinan yang dirahsiakan itu tidak diketahui sesiapa sehingga menyebabkan sahabat baiknya sendiri terpaut dan jatuh cinta pada isterinya sendiri.

Yuhanis yang menyangka dirinya sebarang kata sebelum ini sebenarnya anak orang berada. Dan akhirnya dia bertemu jua gan keluarga kandungnya itu. Bestlah jalan cerita novel ni..



Gemar betul budak kecil ni gan coklat ni. Gelagatnya menikmati coklat kesukaannya ni pun boleh tahan hikhik. Gaya memintanya pun boleh tahan juga. Sabar je lahhh.. Asal nampak gambar coklat ni je nak..nak satu rumah boleh dengar suaranya tu. Risau juga coklat ni kan manis. Karang rosak pula gigi tu..

Fatma Cadbury

Tapi dalam risau² tu. Balik kerja tengahari tadi singgah juga la 7E. Belikan juga coklat tu. 3 keping tapi jenis lain-lain la.  Satu coklat susu cadbury daily milk yang biasa, satu yang dengan buah badam dan satu lagi dengan madu, kacang gajus gan hazel rasanya. Saje beli buat stok..mana la tau lepas ni kot² teringin nak makan ke.. tak perlu susah dah. Buka peti ais je..

Cadbury Dairy Milk Roast Almond

Cadbury Dairy Milk Croat Almond





Fatma dan Coklat Cadbury

by on 22:30
Gemar betul budak kecil ni gan coklat ni. Gelagatnya menikmati coklat kesukaannya ni pun boleh tahan hikhik. Gaya memintanya pun boleh taha...


Nyatakan barang yang PALING anda ingin beli dengan shopping credit RM100?

Sebenarnya banyak yang ciktie teringin nak beli dekat Sgshop Malaysia ni. Semua nampak menarik..semua nampak comel. Cam teringin semua nak beli hikhik nak² harga ia murah sangat. Tapi dalam banyak² tu ciktie teringin lagi nak ada rak camni. Selain boleh letak koleksi novel tu boleh juga letak barang hiasan kat situ. Tiadalah terabur sangat barang² hiasan kat bilik tu. Rak tu pula memang  nampak comel je kan..


Alhamdulillah, lagi sejam je dah boleh balik tapi si hitam kesayangan tu ter paking tengah panas. Nak turun tukar pun parking dah full huhu sabarlah hati..

Apa khabar korang semua ya?? Semoga dalam keadaan sihat dan masih kuat menjalani ibadat bulan ni ya. Puasa pula camne ya? Dah ada yang ponteng ke hikhik kalau dah terpaksa tu nak buat acamne kan..cuma nanti jangan lupa ganti balik ya. 

Dugaan kecil ramadhan ke-13 ciktie kali ni.. selsema dah datang menyerang. Sesekali diselangi bersin. Sesekali batuk pula menyingah. Mata dan hidung tak yah cerita la. Dah perit rasanya ni. Cuaca pula dah mula tak menentu..semalam hujan, hari ini panas terik. Apapun semoga antibodi terus kuat melawan dan kesihatan kembali sihat seperti sediakala. Aamin..doakan ciktie ya.


Dugaan ramadhan ke-13

by on 02:00
Alhamdulillah, lagi sejam je dah boleh balik tapi si hitam kesayangan tu ter paking tengah panas. Nak turun tukar pun parking dah full huhu ...