Colour Of Life K

Disebalik setiap warna itu tersembunyi pelbagai maksud !!

Tutorial Tudung Bawal Mawar Fizo Omar


Kreatif betul blogger sorang ni. Menarik !! Boleh la pratik pakai tudung camni pula pasni. Tak adalah silang tanduk gan silang bulat je hik..hik..main hentam je nama gaya tudung aku ni. Apapun terima kasih kepada blogger YunaBella sebab share cara nak pakai tudung ala-ala Fareeda cam Mawar tu..


Jom ikuti nukilan blogger  ni :-


setengah orang beranggapan kalau pakai tudung bawal muka nampak muda , macam budak , kalau pakai tudung awning nampak tua , nampak macam-macam lah. aku salah seorang pecinta bawal , sebab bila pakai shawl atau tudung awning aku nampak selekeh. ehhh ? padahal kalau time serabai tu pakai apa pun semak je mata memandang .


ok , dia sangat cantik , ayat cliche "pakai apa pun nampak cantik" . ye dak ?



in love dengan dress dia bila tengok tudung fareeda ni ayat cliche jugak 

"cantik tapi singkat , dah la mahal pulak tu"

kepada yang tak suka tudung awning, tapi nak bergaya macam mawar sila teruskan membaca . hehehehe . aku namakan gaya tudung ni, tudung bawal mawar fizo omar, kang aku letak nama fareeda tak pasal-pasal timbul isu paten. aku tau bila aku pakai tudung macam tu ramai mok cik-mok cik, adik-adik, kakak-kakak  yang duk usya gaya tudung aku. muahahahhaha. ok. perasan. aku tipu jer .
 

founder dia adik aku yang tudung pink tu, yang pasti dua-dua orang belasah baju aku -___-"

versi aku pulak macam bawah ni :

 
nampak tak, acah-acah mawar, tapi masih labuh dan yang penting, ia sejenis tudung bawal :)

Jom cuba :

Keronsang Besar

mesti ada pin, dan brooch besar, make sure dia punya jarum panjang, so senang nak pin .


guna bawal biasa jer, pastu samakan yang depan.

pakai macam biasa.

untuk yang tengkuk pendek macam aku, boleh pin kat belakang, lagi pun aku dah biasa letak pin, nampak lagi kemas, tak nak letak pon boley :)

 
ok start gumpalkan tudung, boleh start dari tengah tudung atau jarak sejengkal macam tu 

 
lipat tudung secara menaik 
 

boleh cuba lipat siap-siap then terus pin atau pun , buat satu-satu macam dalam gambar 

 
ok bajet lah nak singkat atau labuh . sebab tu kena pin jang panjang , kalau x , xboleh nak pin .

 
selesai pin , jangan susah hati. dia memang akan messy macam ni. just adjust dan cantikkan lipatan tu .


nak senang, buat macam dalam gambar ni, satukan hujung yang bercabang .


pin kat belakang tudung yang di kemaskan tu .


siap ! kalau rasa singkat , boleh turunkan lipatan tu or jangan pin belakang tudung :) thanks untuk adik aku yang sanggup jadi model , senang aku bagi arahan . muauahaha .
 
Bawal
 
sekarang ni nak pergi mana pun aku buat gaya camgini jer . senang , ringkas .

selamat mencuba ya ;)

Amacam?? Senang kan..

Baca juga:

3 Readers ♥

avatar

loo camtu gupanya..leh le try nanti..tapiii bawal ni klu pakai memang cantik..tapi ikut mood tuan..sebab malas nak iron hehe

Balas delete
avatar

Assalammualaikum.. ct,

nice .. tudung nie bagus kain sejuk kan..

mselim3

Balas delete

.Assalamualaikum.
.Sila Tinggalkan Comment Anda Di Sini.
SATU pun jadi lah ! hehe.

Emoticon