Colour Of Life K

Disebalik setiap warna itu tersembunyi pelbagai maksud !!

Jadual Catuan Bekalan Air Di Lembah Klang 2014

TEMPOH PERLAKSANAAN PELAN CATUAN BEKALAN AIR
Bermula pada 2 Mac 2014 (Ahad) hingga 31 Mac. 2014 (Isnin). Tempoh ini tertakluk kepada pindaan dari masa ke semasa oleh SPAN.

  • Jadual catuan berdasarkan konsep pembekalan air: setiap zon bergilir-gilir dua (2) hari dapat air dan dua (2) hari tiada air.
  • Pengguna dijangka mendapat bekalan air pada jam 4 petang pada hari zon tersebut dijadualkan ada air. Bekalan air dijangka berterusan selama kira-kira 41 jam sehingga ditutup semula pada jam 9 pagi 2 hari selepas itu.
  • Untuk zon yang yang dijadualkan tiada air, bekalan air kepada pengguna dijangka mula terhenti pada jam 9:00 pagi pada hari zon tersebut dijadualkan tiada air. Tempoh tiada air dijangka selama kira-kira 55 jam sehingga dibuka semula pada jam 4 petang 2 hari selepas itu.
  • Tiada bantuan air menggunakan lori-lori tangki dan tangki air statik bagi zon yang dijadualkan tiada air KECUALI bagi pengguna-pengguna kritikal atau situasi yang amat memerlukan seperti upacara kematian, kenduri, pusat dialysis, hospital (kerajaan/swasta) dan rumah kebajikan.
  • Bagi zon dijadualkan ada bekalan air tetapi mengalami gangguan bekalan air disebabkan berada di kawasan tinggi atau di penghujung sistem agihan, bantuan air menggunakan lori-lori tangki dan tangki air statik akan disediakan. Keutamaan tangki-tangki statik akan diletakkan di tempat-tempat yang sesuai mengikut keutamaan.
 

Zon 2 (Kuala Lumpur)
  • Taman Sri Sinar
  • Changkat Kiara Bayu
  • Jalan Kent 1 hingga 7
  • Taman Sri Bintang
  • Changkat Kiara Surya
  • Desa Pandan
  • Taman Bkt Sri Bintang
  • Prima Duta
  • Keseluruhan Kawasan Permaisuri
  • Taman Prima Pelangi
  • Menara Duta
  • Taman Shamelin Perkasa
  • Taman SSPK Segambut
  • Duta Ria
  • Taman Bandar Damai Perdana A & B
  • Taman Segambut
  • Kawasan Mount Kiara
  • Taman Seri Bahagia
  • Taman Segambut Permai
  • Arkib Negara
  • Taman Bukit Angsana
  • Taman Segambut Damai
  • Kompleks Kerajaan Jalan Duta
  • Taman Minang
  • Taman Segambut Muda
  • Masjid Wilayah KL
  • Taman Damai Indah
  • Taman Segambut Aman
  • Lembaga peperiksaan
  • Taman Bukit Anggerik 1 & 2
  • Taman Bukit Segambut
  • Ibu Pejabat BPR
  • Taman Desa Baiduri
  • Taman Indah Murni
  • Persiaran Duta
  • Taman Bukit Segar
  • Taman Prima Impian
  • Pusat Perkembangan Kokurikulum
  • Taman Bukit Segar Masera
  • Taman Desa Segambut
  • Stadium Hoki
  • Bandar Baru Segar Utama
  • Kg Segambut Dalam
  • Flat DBKL Dato Keramat
  • Taman Bukit Segar Jaya
  • Kg Segambut Bahagia
  • Jalan Padang Tembak
  • Alam Damai & Taman Len Seng
  • Kg Segambut Tengah
  • Jalan Semarak
  • Bukit Cheras
  • Kg Segambut Gate
  • Jalan Gurney
  • Kompleks Kediaman Kakitangan Awam Jalan Duta
  • UTM, Jalan Semarak
  • Kesington Park
  • Bangunan FELDA



Baca juga:

4 Readers ♥

avatar

Dah lama tak terjah sini, hari ni baru dapat terjah blog awk :)

Mohon singgah dan follow blog saya awksweetgitu.blogspot.com :)

Balas delete
avatar

Mekasih sudi terjah sini... done dah follow balik kamu :>

Balas delete
avatar

semoga yang terlibat tu tabah hadapinya. nak buat macam mana kan..

Balas delete
avatar

akak datang yer..

kalau part tak de air ni memang senak . boleh hangin satu badan..

Balas delete

.Assalamualaikum.
.Sila Tinggalkan Comment Anda Di Sini.
SATU pun jadi lah ! hehe.

Emoticon