Colour Of Life K

Disebalik setiap warna itu tersembunyi pelbagai maksud !!

Telefon Hilang ! Biar Ia Tidak Berfungsi

Ooo..rupanya ada juga cara supaya handphone kita tak boleh guna atau on walaupun baterinya full kalau ia hilang or di curi orang. Pendek kata kalau handphone kita yang hilang tu or di curi, kita just coll pemberi khidmat telefon bimbit seperti Celcom, Maxis or Digi tuk mengenarai hitamkannya. So, Handphone tu tak boleh lagi digunakan. So, kita tak dapat...orang yang dapat tu pun tak dapat guna. Nak jual pun tiada guna.

Kenapalah tak tau hal ni awal-awal lagi, yae?? Kalau tak mesti handphone kesayanganku tu boleh di kesan awal-awal lagi. Tak tau certa sebenar handphone kesayanganku tu? Nak tau kat sini

caranya tak susah pun. Ikut je langkah kat bawah ni..
  • Dail *#06# dari handphone anda dan handphone anda akan menunjukkan nombor imej 15 digit.
  • Salin nombor tersebut di mana-mana selain di telefon bimbit anda.
  • Laporkan kehilangan handphone kepada pemberi khidmat telefon bimbit dan berikan nombor itu kepada mereka untuk disenarai hitamkan, sekiranya berlaku kehilangan
  • Walaupun, seseorang itu menukar sim card sekali pun, handphone still tak dapat di guna juga.

Baca juga:

7 Readers ♥

avatar

puas hati bila pencuri pun tak dapat guna..

Balas delete
avatar

Da terlambat info mu bagi nihh...seronok pencuri tu guna tab akak...huhh!!

Balas delete
This comment has been removed by the author.
avatar

good info..hehe.. lepas ni mmg simpan num 15 digit tu

Balas delete
avatar

kalo kite x dpt guna, pencuri tu mana boleh guna.. kan.. bgs info ni..

Balas delete
avatar

la, hp hilang ke Kak Aishah ?.. Bagus entry ni..

Balas delete

.Assalamualaikum.
.Sila Tinggalkan Comment Anda Di Sini.
SATU pun jadi lah ! hehe.

Emoticon