Colour Of Life K

Disebalik setiap warna itu tersembunyi pelbagai maksud !!

Babysitter ??

Alhamdulillah, akhirnya selamat tiba. Selepas seminggu berada kat kampung dan seminggu juga bersua gan family, hari ini dengan rasminya kembali bertugas. 

Seminggu bercuti macam-macam story ada, pasal bengkel 3 hari 2 malam kat KB, raya korban gan cutinya. pengalaman menaiki kapal terbang dan yang terbaru semalm-jadi babysitter kepada anak my cousin tuk 1 hari semata-mata nak dapatkan balik beg yang ditumpangkan kepada adiknya. Hehe pelik je kan?? sebenarnya my cousin tu ada kelas..sementara menunggu adiknya sampai dari Kedah, tiada salahnya tengok-tengokkan anaknya berdua tu :)

Nasib baik gak budak-budak berdua tu tak banyak ragam. Kalau tak, poning la den yang tak pernah handle anak-anak kecil hihih mane nak reti ! Adik-adikku pun semua dah besar-besar panjang. Anak-anak buah lagi la tak ada. Beruntung betul sesape yang dah biasa gan kerenah anak-anak kecil ni. Dulu ada juga temankan seorang akak kat office nikat rumahnya masa encik abangnya outstation. Ingat dapatlah tolong tengokkan sorang anaknya tapi hihih tengok dia melayan kerenah anak-anaknya pun dah penat. 3 beradik, semua nakkan maknya je. Sampaikan nak makan, minum pun tak sempat..mandi lagi la. Baru duduk dah kena bangun balik.

tapi seriusly, rasanya yang menghilangkan semua kepenatan tu adalah wajah-wajah ceria si kecil comel tu. gan telatahnya yang menghibukan benar-benar menyejukkan hatiku :) Korang tak tau la kannnnnn

**jom solat dulu..jak lagi kena sambung kerja balik !!

 

Baca juga:

0 Readers ♥

.Assalamualaikum.
.Sila Tinggalkan Comment Anda Di Sini.
SATU pun jadi lah ! hehe.

Emoticon