Colour Of Life K

Disebalik setiap warna itu tersembunyi pelbagai maksud !!

Bedak Arab Kokuryu



Kelebihan Bedak Arab
  • Bedak 3 in 1 : bertindak sebagai mouisturizer, fundation dan juga alas bedak. Sangat jimat. Boleh terus sapu di muka.
  • Mengikut aliran darah. Sesuai untuk semua jenis kulit.
  • Kemas dan sekata. Bila pakai bedak ni kan rasa ringan. Macam tak pakai apa-apa bedak pun ada.
  • Tidak menghitam atau menggelapkan kulit.
  • Mengecutkan jerawat.
  • Lebih cantik jika berpeluh. I
  • Tahan lebih lama sehingga 8 jam. So, tak perlu touch up banyak-banyak kali.
  • Tidak melekat pada tudung atau tisu. Sebab ia terus meresap ke dalam kulit. So, tak kan ada comot-comot lagi .  
  • Halal dan boleh dibawa solat.  
  • Satu bedak compact boleh tahan sampai 3 bulan ( ikut penggunaan masing-masing)

Cara Menggunakan Bedak Arab

  • Basahkan sponge. (Jangan terlalu basah, dan jangan pula terlalu kering)
  • Tap tap dan ratakan di muka. Jangan terlalu tekan bedak. Biasa aje sudah ok. Kalau muka ada tompok-tompok, tak perlu risau sebab nanti tompok itu akan ikut tone naturally.
  • Basuh sponge menggunakan sabun baby atau pencuci muka. Jangan biarkan sponge tidak berbasuh sebab takut ada kuman. Nanti tak elok pulak sponge tu. Jangan risau, sponge tak akan rosak.
 

Jenis-jenis Bedak Arab
  • Russet = Untuk Kulit Sederhana/ natural (Sesuai untuk Semua kulit jenis asian)
  • Orange Blush =  Untuk Kulit Cerah / Kuning langsat 
  • Sunset Tan = Untuk kulit Gelap kemerah-merahan.  
  • Puggy Pink = Untuk Kulit Cerah (Kulit akn jadi Pink2 & ianya Sangat Cantik) 
  • Amber Rose = Untuk Kulit Sederhana Gelap (pakai nampak natural. tak putih sangat) 
  • Cherry Sederhana putih / putih kemerah-merahan
  • Cherry pink Bagi putih pink

Sumber : Blog Farhanabiella

Baca juga:

0 Readers ♥

.Assalamualaikum.
.Sila Tinggalkan Comment Anda Di Sini.
SATU pun jadi lah ! hehe.

Emoticon