Colour Of Life K

Disebalik setiap warna itu tersembunyi pelbagai maksud !!

Sekitar PRU'13

Alhamdulillah, mengundi sudah dan keputusannya pun sudah keluar. Semua dah sedia maklum, BN kekal memerintah negara kita, MALAYSIA. Tahniah BN! Aku mengundi kat Kelantan dan ini merupakan kali ke-dua membuang undi. Keseronokan kali ini membuang undi memang ketara sangat kali ini. Ramai orang !

Suasana di Tol Gombak

Kekadang terpikir gak mane datangnya orang ramai-ramai ni. Patut lah jemmed teruk jalan masuk dan keluar Kelantan hari tu. Semua warganya balik menunaikan tanggungjawab. Seronok memang seronok tapi penatnya. Stress pun ada. Bertolak dari Shah Alam dalam 9.30 malam pastu  jammed kat Tol Gombak sebab hujan dan sampai betul-betul kat rumah dalam pukul 3 petang kot. Pukul 8 baru sampai bandar Gua Musang. Malam bertemu petang hahaha 15 jam baru sampai kampung pas tolak rest 2jam sedangkan kalau sebelum ini just ambil masa 4/5 jam je. Terasa cam pergi hujung Malaysia pula. Masa bertolak balik sini pun sama. Ingatkan jalan dah tak jammed  sebabnya gerak lambat. 4.30 petang baru gerak tapi hahaha jammed gak. Mula masuk Ketereh terus slow dan slow sampailah ke Gua Musang pastu dah ok. Hmmm balik sini tak ada lah stress sangat. Maybe malam kot kerjanya tidur je tapi dekat pukul 8 or lebih gak la sampai. Uhhh puas hati balik mengundi, jammed nya mengalahkan time perayaan.

Jammed Masuk Guan Musang
Banyaknya kereta..

Masa otw balik ke Kota Bharu hari tu, memang pesta hon betul la. kiri kanan penuh gan bendera biru, hujau. Tak cukup gan bendera pelbagai saiz tu ada orang lak tolong kibarkan. tu yang bertambah meriah. Kalau tahun sebelum ini rasanya tak jumpa lak. Cukup gan bendera je yang diorang kibarkan.Seronok sangat nak-nak dapat jumpa semua sepupu- sepapak dan rakan taulan. Time raya pun belum tentu dapat :>
 
Menunggu turn claim
Jalan raya dah jadi jalan kapung
Berkumpul menyambut perantau
Sepanjang jalan dihiasi bendera Hijau Biru

Baca juga:

2 Readers ♥

avatar

momoy benti amik gambar yg diaorg bbuat mcm2
kreatif betul

Balas delete
avatar

aha..betul tu diorang memang kreatif macam2 diorang buat tapi tak sempat nak bhenti..panas sangat huhu

Balas delete

.Assalamualaikum.
.Sila Tinggalkan Comment Anda Di Sini.
SATU pun jadi lah ! hehe.

Emoticon