Colour Of Life K

Disebalik setiap warna itu tersembunyi pelbagai maksud !!

Puasa


aai korang, happy nya hari ni. sebabnya hehe..esok kiter nak balik kampung walaupun terpaksa ambil cuti semata-mata nak balik kampung hehe tapi ader ke orang nak balik kampung tak perlu ambil cuti hurm..hurm.. plan asal nak bertolak tengahari pas Solat Jumaat tapi dah rezki nak kena bertolak pagi. Semuanya gara-gara tiket bas tuk tengahari habis terjual huhu ..tapi salah diri sendiri gak lambat beli kan. Ingatkan tengah-tengah bulan pose ni tak jadi masalah nak balik tapi sama je. Apa pun syukur sangat paling tak dapat kan..kan..tu pun office mate yang tolong belikan hehe..

hurm..sahur pagi tadi korang semua makan apa yae and berbuka nanti camner pula?? Ramai yang memilih tuk membeli juadah berbuka je tak terkecuali kiter. Senang, mudah dan tak memerlukan masa yang lama kan tetapi hurm..kekadang tu jangan mulut ni macam-macam pula. Tak sedap la, masim, pedas apa lagi hehe.. lagikan masak pun ader kalanya tertumpah garam so, faham-faham lah kiter kan berpuasa tu yang pasti  tak nak la sampai membazir kan.

dalam berkira-kira tak nak membazir tu ader kalanya terbabas juga ! Ader je yang godaan mata..kalau bukan kerana enaknya rasa di sebabkan hati yang kasihan melihat penjualnya. hurm..kesian..kesian..kesian last sekali membazir huhu.. tu la bahayanya nak beli sikit risau tak cukup pastu beli lebih. Tak sempat makan simpan dalam peti ais. Esoknya beli lagi, yang sebelum tu hurm..wat aper lagi kan B.U.A.N.G !!

So, fikir sendiri la.. 

Baca juga:

2 Readers ♥

avatar

mlwt tuan blog :) http://loves313.blogspot.com

Balas delete
avatar

ziarah menziarahi amalan mulia ahak..

Balas delete

.Assalamualaikum.
.Sila Tinggalkan Comment Anda Di Sini.
SATU pun jadi lah ! hehe.

Emoticon