Ehhh biar betul... Batman jadi perompak?? Kalau dulu zaman kecil-kecil biasa kiter tengok watak Batman  menolong memerangi kejahatan tapi apa kes pula ni. Pelik!! tak kan Batman dah bertukar watak pula.

Tapi itu lah yang berlaku kat Santa Brarbara D'Oeste, 130 Kilometer ke barat Sao Paulo. Seorang lelaki (Silva) yang berpakaian seperti Batman berjaya ditahan ketika sedang merompak di sebuah restoran. Beliau yang berusia 21 tahun ditahan bersama dengan sebatang kayu yang digunakan untuk memecahkan pintu restoran tersebut. Macam-macam la orang sekarang ni. Ader-ader je huhu..

Sumber : Berita Harian 27 Julai 2012

Batman Jadi Perompak

by on 16:49
Ehhh biar betul... Batman jadi perompak?? Kalau dulu zaman kecil-kecil biasa kiter tengok watak Batman   menolong memerangi kejahatan tapi a...

Alhamdulillah, cerah betul cuaca kat luar petang ni yae. Seperti memberi suatu rahmat kepada semua penghuni bumi. Insyallah, kan.. okay la,  Cam tajuk kat atas nun. Petang ni kiter nak ajak kekawan semua join contest pertama Icha pula. Jom la kiter sesama bagi support kat die.

Contest die ringkas je just copy dan letakkan banner tu dan seterusnya linkkan semula ke bahagian comment. 

Senang kan..kalau senang jom pakat join ek. Tarikh tutupnya ialah pada 24 Ogos 2012.


aaii..pernah tak korang semua di puji oleh kekawan or sesape je? Pujian camner?? Alah diorang gtaw korang cantik ke sweet ke.. eeeleh tak nak ngaku lak tu hik..hik..

Tapi jangan terkejut lak kalau tertiba ada orang melahirkan rasa hatinya pada korang sedangkan korang tak rasa apa2 istimewanya korang! Ukuran seseorang tentang kecantikkan & ketampanan memang tak pernah sama. Ada orang mabuk dengan seseorang sedangkan menurut pandangan orang lain wajah or rupa semacam tu tak patut dimabukkan pun (kejamnya kan huhu..) tu lah misterinya suara hati yang memang sukar tuk dibaca.

So, xheranlah jika seseorang wanita dinobatkan sebagai ratu dunia. sedangkan ramai lagi wanita yang korang rasa lebih cantik daripada ratu tu. mungkin juga ada wanita kat kampung korang yang korang rasa lebih cantik daripada para model yang popular tu.

Cantik kan si Yat ni ?? Sweet je..

Ada orang menganggap hidung mancung sebagai cantik, ada yang sebaliknya. Ada yang menganggp rambut panjang mengurai tu sebagai cantik tapi tak kurang gak yang menganggap bertudung tu jauh lebih cantik... Ada orang menganggap wajah yang putih melepak tu sebagai cantik tetapi tak kurang orang yang suka yang hitam manis. Ada juga yang menntafsirkan cantik tu dari segi mata yang bundar tetapi ada orang merasakan mata yang sepet seperti di Jepun or Cina itu lebih menawan, tertawan dan tak kurang juga yang menganggap bibir yang nipis itu cantik tapi ada juga yang mengatakan bibir yang tebal lebih menawan.

Contohnya, di suatu kawasan terperincil di Thailand mentafsirkan kecantikkan itu dari segi leher yang jinjing xkurang juga di sebuah penempatan di Afrika mentafsirkan kecantikkan dari segi mulut yang lebar. Begitu luas dan misterinya makna cantik dan tampan sebenarnya kan? so, janganlah terlalu susah hati jika korang merasakan korang tak begitu menarik. Korang tetap cantik pada pandagan mata orana yang mentafsirkan cantik tu bukan dari segi paras rupa tetapi mungkin pada gaya berjalan tak pun pada cara nada bercakap, pendirian or sikap korang.

Kalau ikutkan mane ade satu pun ciptaan Allah yang tak cantik or buruk kan? Dalam Islam sendiri pun kecantikkan bukan terletak pada rupa parasnya tetapi sebenarnya pada apa yang ade dlm hatinya. Kalau baik hatinya maka baiklah badannya tapi kalau sebaliknya huhu...so, sama2 la kiter renungi dan bersyukurlah dengan apa yang kiter ader sekarang...

Cantik...

by on 13:38
aaii..pernah tak korang semua di puji oleh kekawan or sesape je? Pujian camner?? Alah diorang gtaw korang cantik ke sweet ke.. eeeleh tak na...
Alhamdulillah, syukur..dapat gak bonus setengah bulan gaji 9hb nanti. Cam tahun-tahun lepas gakz PM kiter, Datuk Seri Najib Tun mengumumkan semalam bahwa kerajaan bersetuju tuk membayar bonus setengah bulan gaji dengan bayaran minumum RM500 kepada penjawat awam dan Bayaran Khas Kewangan kepada Pesara Kerajaan. So, dapat la menampung sedikit perbelanjaan menjelang raya nanti.

Semalam dah gaji..9hb nanti dapat bonus and 13hb lakz gaji lagi hehe..beringat-ingat la kiter semua semasa berbelanja nanti. Nantikan selepas raya lain pula jadinya. Semoga dengan pemberian bonus tu dapatlah kiter  menggunakannya sebaik mungkin, insyallah !!

Mesti ramai yang sedang berkira-kira sekarang ni kan, mane nak bayar tempahan kueh raye, baju raye, kasut raye hehe..tak kurang gakz nak tukar langsir and sofa baru. Tapi agak-agak la, puasa pun belum smpai seminggu lagi dah sibuk2 nak beraye huhu.. Tapi tiket bas tu betul kena cepat..kalau lambat hahaha..ader gakz yang kena tinggal nanti. Menangis sorang2 la.. (bagi sesape yang balik kg gan bas la nanti..ingatan tuk diri sendiri gakz hehe..)

Sekian..


Hai.. kali ni nak join ayu punya segmen la..

 

Kite blogger berasal dari negeri Cik Siti Wan Kembang. Mane lagi kan klau bukan dari Negeri Kelantan Darul Naim. Pernah tinggal dan kerja kat Pahang dan sekarang kerja kat Kuala Lumpur. Pernah belajar kat Terengganu dan juga Pulau Pinang. 
 
Okla, nak tag cik atie la, ajak join sama.. :)

Pada sape-sape yang nak join  jangan lupa klik banner kat atas tu yae